Nieuws

Volg de ontwikkelingen op ons eiland, ons zelf en natuurlijk onze beestenboel.

 

Volg hier hoe de media over ons berichten. Kranten, tijdschriften en TV

Het verzorgen van zoveel dieren kost een hoop geld. Er moet ook er nog heel veel gebeuren op ons eiland. 

 

Wij zijn druk bezig met het onderzoeken of een ANBI stichting voor onze projecten haalbaar is. 

Voor het meest actuele nieuws kunt u ook kijken op onze facebookpagina De Ark van Yv en Es. Daar plaatsen we ook regelmatig filmpjes.

Bij het hek naar ons eiland staat een verkoopstandje waarin wij verse biologische eieren (zonder pfas) en andere dingen verkopen. Neem gerust eens een kijkje. Omdat er veel fietsers langskomen hebben we er een tuinset geplaatst die niet meer gebruikt werd door Sanjes Safari. Versierd met wat bloembakken maken fietsers hier nu graag gebuik van om even te pauzeren. Hier kunt u een filmpje zien van “onze voortuin”. 

Voortuin arkvanyvenes

3 mei 2024. We hebben er weer wat diertjes bij. Zie hier dat Yvonne komt aanlopen met onze nieuwe aanwinsten. Een duif, die het helaas niet gered heeft, een piepjong kippetje en heel jong konijntje dat nog met de fles gevoerd moet worden.

3 mei 2024. We werden geïnterviewd door Carla Derks van ikgatiny.nl

6 mei 2024. Oh jee, ons water is op. Bleek de regengoot verstopt dus werd de tank niet gevuld.

7 mei 2024. Onze website is bijna klaar. Wij hebben ook een steunactie gestart, zie bij  Steun ons” .

8 mei 2024. Minder goed nieuws. Het jonge konijntje heeft het niet gered.

17 mei 2024. Joepie. De aannemer is gestart met het aanleggen van het pad.

Aanleg pad naar Arkvanyvenes 

20 mei 2024. Snik. Na een enorme plensbui is het toekomstige pad een sloot geworden. Weer worden de werkzaamheden uitgesteld.

Nieuwe sloot :-( bij de arkvanyvenes

5 juni 2024. We hebben heel veel eieren in de aanbieding, biologisch en zonder pfas! Kom eens kijken bij ons verkoopstalletje aan het hek.

9 juni 2024. Ons nieuwste pleegkind. Een damhertje dat niet door de moeder kon opgevoed worden. Zodra het zelfstandig is gaat het weer naar Sanjes Zoo.

25 juni 2024. Er wordt deze zomer een theaterstuk opgevoerd. Het gaat over Lytse Janke. Zij heeft ooit met haar pony op het eiland gewoond. Kaarten zijn verkrijgbaar via Paviljoenmem.nl. Wees er snel bij, het aantal bezoekers is beperkt.