Yvonne en Esther

Wie zijn wij?    

Yvonne Waning en Esther Drost. 

Arkvanyvenes Yvonne en Esther

Yvonne werkt als dierenverzorgster bij Sanjes Safari en woonde eerst in Buitenpost. Zij had een vriendin in België wonen, Esther Drost. 

Ons verhaal: In Corona tijd wilde Esther graag weer terug naar Friesland. Yvonne stelde Esther toen voor bij haar te komen wonen. Echter had Esther heel veel huisdieren dus moest er een plek gevonden worden waar ook plaats was voor de dieren. We vonden een een grote boerderij waar we tijdelijk konden verblijven (2 jaar). Dit was perfect voor ons vanwege de vele dieren die we hebben. Dus we dachten laten we dit maar doen, we zien daarna wel verder”. Toen het tijd werd om deze plek te verlaten was het echter een hele zoektocht naar een nieuwe plek waar we samen met onze dieren konden wonen. We waren op zoek naar een plek die past bij onze levensstijl waar veel dieren, een yurt en veel buiten zijn bij horen.

Op zoek naar een locatie plaatsten we een oproep op Facebook dat door het programma Huizenfixers wordt opgepikt. Huizenfixers vroegen of we mee wilden doen aan hun programma. Yvonne: “We dachten: waarom niet, misschien helpt het om sneller een stukje grond te vinden dan als we het zelf doen. We waren al zo lang aan het zoeken”.

Bij het bezichtigen van een woning kwamen we in gesprek met een makelaar. Toen hij van hun plannen hoorde dacht hij aan dit eilandje dat in eigendom was van een vriend. Die wilde dit misschien wel verkopen maar alleen als hij de juiste mensen treft. Zo is het balletje gaan rollen.

De locatie had alles wat we zochten behalve een huis, we zijn dan ook snel op zoek gegaan naar de mogelijkheden. We waren niet direct op zoek naar een tiny house, maar dit zou wel prima passen op deze plek. Eerst hebben we naar een tweedehands huisje gekeken maar dat proces ging ons te traag waardoor we dit hebben stopgezet en op zoek zijn gegaan naar een nieuw tiny house. Belangrijk was hierbij dat het huisje voldeed aan het bouwbesluit en dat doen niet alle tiny houses. Esther vertelt: “Het was nog een hele zoektocht en we konden weinig huisjes vinden die aan alle regelgeving voldeden. Na wat zoeken op het internet kwamen we bij de Tiny House Store uit bij het huisje “Little nature” dat we uiteindelijk casco hebben gekocht”.

Tiny house arkvanyvenes