Yvonne  en  Esther

Volg de ontwikkelingen op ons eiland, ons zelf en natuurlijk onze beestenboel.

Volg hier hoe de media over ons berichten. Kranten, tijdschriften en TV

Tot nu toe betalen we alles uit eigen zak voor het welzijn van onze opvangdieren. Maar een bedrage is altijd welkom.

Wij zijn druk bezig met het onderzoeken of een ANBI stichting voor onze projecten haalbaar is. 

Hallo

Wij zijn Yvonne Waning en Esther Drost. 

Yvonne werkt als dierenverzorgster bij Sanjes Safari en Esther werkt op een woongroep met mensen met een beperking. We hebben elkaar leren kennen in 2012 via een gezamenlijke vriendin (Shirley).

Ons verhaal: Esther verhuisde in 2013 naar België om daar verder te gaan studeren. Yvonne kwam nog vaak met Shirley op bezoek. Shirley was heel erg ziek en overleed in 2018. Dit heeft onze band hechter gemaakt.  

In Corona tijd belde  Esther Yvonne op en zei: “Misschien moet ik maar weer terug naar Nederland verhuizen.” Yvonne antwoordde: “Ja dat doen we, je gaat gewoon eerst tijdelijk bij mij wonen!” Zo gezegd zo gedaan, binnen drie maanden was Esther weer terug in Nederland.

Echter had Esther heel veel huisdieren dus moest er een plek gevonden worden waar ook plaats was voor de dieren. We vonden een een grote boerderij waar we twee jaar konden verblijven. Dit was perfect voor ons!

Toen het tijd werd om deze plek te verlaten was het echter een hele zoektocht naar een nieuwe plek waar we samen met onze dieren konden wonen. We waren op zoek naar een plek die past bij onze levensstijl waar veel dieren en een zelfvoorzienend en offgrid leven mogelijk is. 

Op zoek naar een locatie plaatsten we een oproepje op Facebook, het programma Huizenfixers reageerde en vroeg of we mee wilden doen aan hun programma. We dachten: Waarom niet, misschien helpt het om sneller een stukje grond te vinden dan als we zelf verder opzoek gaan. We waren al zo lang aan het zoeken.

Bij het bezichtigen van een woning kwamen we in gesprek met een makelaar. Toen hij van onze plannen hoorde dacht hij aan dit eilandje dat in eigendom was van een vriend. Die wilde dit misschien wel verkopen maar alleen als hij de juiste mensen treft. Zo is het balletje gaan rollen.

De locatie had alles wat we zochten behalve een huis, we zijn dan ook snel op zoek gegaan naar de mogelijkheden. We waren niet direct op zoek naar een tiny house, maar dit zou wel prima passen op deze plek. 

Na enige tijd zoeken kwamen we bij Tiny House Store uit. Hier zagen we ons huisje:  “Little Nature”. We kochten deze casco en is volledig offgrid.

Tiny house arkvanyvenes